Hírek - 2020

2020. április 20.:

Isten éltessen drága Pogikám 12. születésnapodon!
Nagyon szeretlek!


2020. április 4.:

Reggel hívott minket a hivatásos vadász, hogy este 10 felé sebeztek egy vaddisznót, ráérünk-e megkeresni?
Persze!
A rálövés helyén, a friss vetésben sok vér volt, Pogány könnyen, biztosan indult el rajta.
A vad a közeli nádas-bokros területre menekült be, itt a sűrű miatt néhol már négykézláb mentünk a kutya után, akit viszonylag röviden fogtam, mert várható volt, hogy a hátulján eltalált disznó még él.
Egyszer csak Pogi megállt, bevárt minket és a viselkedésével mutatta, hogy „OTT A VAD!”. A disznó még valóban élt, de olyan csúnyán el volt lőve a hátulja, hogy csak feküdt és prüszkölt.
Peti megváltotta őt a további szenvedésétől.
Tisztelet a vadnak!


2020. tavasz:

10-14 éves gyerekeknek készült az az oktató- és természetfilm, ami a kilenc őshonos magyar kutyafajtát mutatja be.
A filmmel egy időben készült egy mobil applikáció is „9 magyar kutya” címmel, ami még több információval szolgál ezekről a csodálatos kutyafajtákról.
Sokan és sokat dolgoztunk ezeken a kisfilmeken, amelyben a kennelem több kutyája is szerepelt.
Köszönöm a lehetőséget és a rengeteg segítséget Noveczki Katinak, Dr. Tóth Balázsnak, Szegedi Lacinak és Csejtei Tamás csapatának!
A rövidszőrű magyar vizsla filmje:


2020. március 26.:

Petivel kimentem esti húzásra, hátha sikerült végre szalonkát elejtenie.
Bíbort vittük magunkkal.
Peti beállt a fasor végére, én beültem a les alá.
Fél 8 után pár perccel meghallottuk a szalonka jellegzetes hangját és abban a pillanatban már meg is láttuk.
A lövés után egyből küldtem is Bíbort a keresésre, aki a sötét, sűrű erdőben hamar megtalálta ezt a gyönyörű kismadarat.
Ez volt Petinek és Bíbornak is az első szalonkája.
Tisztelet a vadnak!


2020. március 12.:

A Duna TV Noé barátai című műsora készített velünk egy pár perces kisfilmet, amiben a magyar vizsláról meséltünk Tóth Balázs barátommal.


2019./2020. tele:

Vándor 13 éves. Őt csak gerlevadászatokra visszük, ahol öregesen, lassan elkeresget, egyszerre több gerlét is hozva a szájában. Persze másnap kicsit robotos a mozgása.

Pogány 11,5 éves. Ő még be tudja gyújtani a rakétákat, ha sebzett vad van előtte. Nagyon boldog, hogy vadászhat és igen sokszor hasznát vesszük a hatalmas rutinjának.

Bíbor 5,5 éves. Hetente 3-4 alkalommal is vadászik velem, ezáltal óriási rutinja van. Beképzelt egy nőci, de így szeretem. Pogánnyal együtt a hajtásban „veszélyesek”.

Futó 1,5 éves. Petivel nagyon menők együtt, remek párost alkotnak. Hatalmas munkakedvvel melózik, bátor, szenvedélyes kiskutya. Bár egyke kölyök volt, de egy egész alom habitusa benne van.